Aanmelden

Wat leuk dat u uw kind(eren) wil inschrijven bij ons op school.
Op deze pagina leggen we u uit hoe het aanmelden werkt.

Nieuwe leerling aanmelden

Gemeente Den Haag hanteert een aanmeldsysteem waarbij kinderen vanaf 3 jaar  aangemeld mogen worden bij een basisschool. Voor die leeftijd mogen basisscholen nog geen leerlingen inschrijven.
U kunt natuurlijk wel voordat uw kind 3 jaar is een rondleiding aanvragen en u oriënteren op een passende basisschool voor uw kind. Een rondleiding aanvragen kan door het invullen van het formulier op de begin pagina of door een e-mail te sturen of te bellen naar onze school. De informatie kunt u vinden op de pagina contact.

Ouders krijgen vanuit gemeente Den Haag bericht over het aanmelden bij een Haagse basisschool. In de eerste week van het kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt, ontvangt u als ouder een enveloppe met daarin een informatie over aanmelden en een aanmeldformulier. 

De Vlierboom hanteert geen leerlingplafond. Dat betekent dat alle kinderen die worden aangemeld in het juiste tijdvak van de aanmeldleeftijd geplaatst dienen te worden door de school. Let op: meldt u uw kind aan buiten het tijdvak, kan het zijn dat de Vlierboom geen beschikbare plekjes meer heeft en uw kind niet kan plaatsen. 

Mocht u geen post hebben ontvangen met aanmeldformulier, dan kunt u een e-mail sturen naar ouders@aanmeldenpo.nl  . 

Op de Vlierboom ligt ook altijd een extra exemplaar of kopie van het aanmeldformulier voor u klaar. Vraag deze gerust op als u hem nodig heeft.

Wanneer kan u post van de gemeente verwachtenKinderen geboren op:          Ontvangen post: 

01-10-’20 t/m 31-12-’20         1e week okt. ’2301-01-’21 t/m 31-03-’21         1e week jan. ’2401-04-’21 t/m 30-06-’21         1e week april ’24

01-07-’21 t/m 30-09-’21         1e week juli ’24 

Aanmeldperiode
Er zijn per schooljaar 4 tijdvakken waarin driejarige kinderen op een basisschool kunnen worden aangemeld met het aanmeldformulier van gemeente Den Haag. Deze periodes zijn:

  • 18 december 2023 t/m 12 januari 2024
  • 15 maart t/m 2 april 2024
  • 10 juni t/m 1 juli 2024
  • 16 september t/m 30 september 2024

Leerling ouder dan drie jaar aanmelden
Is uw kind ouder dan drie jaar en zoekt u een school?
Stuur dan een e-mail naar info@devlierboom.nl voor mogelijkheden tot plaatsing. 

Meer informatie
Voor meer informatie over Primair Onderwijs Aanmelden en de procedure voor aanmelden op een basisschool, verwijzen wij u naar:  https://www.onderwijsservicedesk.nl/ouders